Вихід на провідні позиції: 2006–2015 роки

Дізнайтеся, як ЮНІСЕФ став світовим рупором для висвітлення питань виживання й розвитку дітей.

UNICEF
Фото двох жінок
UNICEF/UNI73790/Holt
24 Вересень 2021

Мірою того, як все більше людей усвідомлювало проблему нерівних можливостей, з якою стикаються найбільш уразливі групи населення, ЮНІСЕФ взяв на себе провідну роль у боротьбі з системною нерівністю в різних регіонах світу.

2010 рік

Ентоні Лейк відвідує денний центр для дівчаток
UNICEF/UNI121463/Mawa
Бангладеш, 2012 рік. Виконавчий директор ЮНІСЕФ Ентоні Лейк відвідує денний центр для дівчаток, який надає захист дітям, що живуть на вулиці, і бездоглядним дітям.

«Допомагаючи сьогодні найбільш знедоленим дітям, надаючи їм справедливий шанс у житті, ми сприяємо тому, що завтра будуть розірвані кайдани злиднів».

Ентоні Лейк, Виконавчий директор ЮНІСЕФ у 2010–2017 роках

Землетрус потужністю 7 балів у Гаїті спричинив загибель близько 160 000 людей і змусив понад 1 млн осіб залишити свої домівки. ЮНІСЕФ очолює міжнародні заходи в інтересах дітей.

Мати отримує антибіотики в медичному наметі для людей, які пережили землетрус у Жакмелі. Гаїті, 2010.
UNICEF/UNI84759/LeMoyne
Гаїті, Жакмель, 2010 рік. Мати отримує антибіотики в медичному наметі для переміщених осіб, які пережили землетрус.

Хвилювання, пов'язані з «Арабською весною», і криза в Сирійській Арабській Республіці ставлять перед ЮНІСЕФ та іншими гуманітарними установами серйозні виклики.

Хлопчик і дівчинка дивляться через паркан. Ірак, 2013 рік.
UNICEF/UNI141730/Schermbrucker
Ірак, 2013 рік. Сирійські діти в таборі біженців «Доміз».

2012 рік

Долучаючись до Міжнародної ініціативи щодо транспарентності допомоги (МІТД), ЮНІСЕФ бере на себе зобов'язання підвищувати прозорість своєї діяльності з метою забезпечення розуміння використовуваних ним методів.

 

ЮНІСЕФ організовує перший Форум Глобального партнерства в інтересах дітей з обмеженими можливостями.

Дитина-делегат дає інтерв'ю.
UNICEF/UNI130272/Markisz
Сполучені Штати, 2012 рік. Дитина-делегат дає інтерв'ю на Форумі Глобального партнерства в інтересах дітей з обмеженими можливостями.

2014 рік

ЮНІСЕФ запускає першу версію RapidPro — платформу з відкритим вихідним кодом для обміну даними в режимі реального часу між платформами з питань охорони здоров'я, освіти й мобілізації молоді.

 

Медичний працівник перевіряє сповіщення про холеру через RapidPro на мобільному телефоні.
UNICEF/UNI189101/Nijimbere
Бурунді, 2015 рік. Медична працівниця у Ньянза-Лак перевіряє на мобільному телефоні повідомлення про холеру, що надходять із платформи RapidPro.

11 лютого 2014 року Індія, у якій колись щорічно реєструвалося 200 000 випадків паралічу, викликаного поліомієлітом, відзначає шість років із моменту виявлення останнього випадку зараження диким поліовірусом.

Індія, 2014 рік. Немовляті роблять щеплення в медичному центрі.
UNICEF/UNI175912/Singh
Індія, 2014 рік. Немовляті роблять щеплення в медичному центрі «Анганваді» в селі Дандвал.

2015 рік

Новітні мобільні технології дозволяють швидше й точніше розподіляти лікарські засоби та матеріали. Зокрема, це стає важливим в умовах кризи, викликаної лихоманкою Ебола в Західній Африці.

 

Дівчата - підлітки читають текстові повідомлення.
UNICEF/UNI178339/Naftalin
Ліберія, 2015 рік. Дівчата-підлітки в Монровії (Ліберія) читають текстові повідомлення з платформи U-Report на мобільних телефонах. Платформа U-Report, створена ЮНІСЕФ, дозволяє передплатникам звертатися по інформацію та отримувати відповіді на актуальні питання в режимі реального часу, як це відбувається у випадку з лихоманкою Ебола.

Відділ інноваційної діяльності ЮНІСЕФ розробляє нові творчі підходи, налагоджує партнерські відносини, застосовуючи технології, які можуть поліпшити життя дітей.


Протягом усієї своєї історії ЮНІСЕФ працює заради зміни становища найбільш знедолених дітей. Сьогодні ми продовжуємо діяльність із забезпечення прав і благополуччя дітей в усьому світі.